Välkommen till Gårdsby Iglu AB
 

Utfodring av kalvmjölk


Modern utfodringsteknik är basen för en djurvänlig och effektiv kalvuppfödning. Många diarré-sjukdomar är orsakade av felaktig utfodring av kalvarna. Dessutom är arbetsbelastningen i ladugården som högst på morgonen och på kvällen när alla djur ska utfodras. Här kan en automatisering av kalvutfodringen innebära en väsentlig arbetsbesparing.

Målet för alla kalvuppfödare är att föda upp kalvar så snabbt och kostnadseffektivt som möjligt. Genomförda investeringar i det här fallet hjälper dig att sänka foderkostnaderna, reducera antalet förlorade kalvar och effektivisera arbetet. Gårdsby Iglu AB har den optimala lösningen för all sorts kalvuppfödning.

När kalvarna hålls i grupp, erbjuder H&L Kalvamma bästa möjliga förutsättningar för en djurvänlig och individuell utfodring av varje kalv. Naturligtvis med en hög standard på rengöring och hygien.

När kalvarna föds upp i individuella hyddor och iglos underlättar H&L MjölkTaxi arbetet med att preparera, transportera och dosera mjölk eller mjölkpulver till färdig blandning i kalvhinkarna.