Välkommen till Gårdsby Iglu AB
 

Kalvgård


Produktinformation

Kalvuppfödning i ensamhyddor under de första levnadsdagarna och levnadsveckorna har hävdat sig över hela världen som en form av djurhållning som är riktig för djuren och hygienisk.

Dessutom uppskattar både människor och djur det extra skyddet mot väderleken med ett tak. Vid konventionella, fast installerade taksystem är igloosystemet inte mobilt vilket således gör en enkel rengöring och byte till olika platser omöjlig. Kalvgården från Holm & Laue säkerställer alla fördelar med en mobil djurhållning i enkeligloor med de fördelar som ett mobilt tak dessutom innebär.

Den perfekta lösningen för dina kalvars första levnadsveckor. H&L kalvgård!Skyddar med ett tak

Det som gäller för grupphållning är dessutom viktigt i enkelbåsen: Ett skjul med tak skapar ett optimalt klimat och är bra för kalven. Vad betyder detta i praktiken?

Väderskydd och torrt strö
Kalvarna vistas ofta i utloppet i den friska luften när de är skyddade mot regn eller varm solinstrålning med ett stort tak. Dessutom håller sig ströet torrt längre vilket fördröjer bildningen av ammoniak. Allt detta stärker kalvarnas motståndskraft och minskar sjukdomar i andningsvägarna.

Torrt foder
Kraftfoder, kalvmüsli eller torr-TMR är värdefulla fodermedel. Foder ska alltid vara färskt och torrt. Taket håller alla fodermedel torra och gynnar på detta sätt foderupptaget.

Skyddad arbetsplats
Även den person som arbetar med kalvarna får en skyddad arbetsplats och tar sig mer tid för kalvarna. Tack vare detta ökar arbetskvaliteten och tecken på sjukdom upptäcks tidigare.


Flexibel djuruppfödning

Vem kan sia om framtiden? Vill du ha ett regelbundet byte av plats eller har du fler kalvningar? Med kalvgården kan du alltid reagera flexibelt!

Lätt att flytta
Med kalvgården kan du flytta stallet enkelt vid varje mockning. Både taket och igloorna är lätta att flytta. Då får kalvarna alltid växa upp på rent underlag som inte är belastat med bakterier i förväg. UV-strålar, frisk luft och regn ger en naturlig desinfektion på ”den gamla ytan” fram till nästa flyttning.

Kan kompletteras med moduler
Med kalvgården reagerar du snabbt och flexibelt på ändrade krav. Som ett alternativ till ett dyrt konventionellt kalvstall med ett fast antal kalvplatser rekommenderar vi istället kalvgården. Du sparar mycket pengar och kompletterar enkelt med upp till 10 kalvplatser vid behov i framtiden.


Tillval och utrustning


Grund

  • Grundram 5 x 2,5 m stolpavstånd
  • 2 påsättbara hjul med luftfyllda däck
  • Fäste för frontlastare

Tillval

Tak
Taket med en yta på 6 x 7,85 m klarar en snöbelastning på 85 kg/m². I och med att taket kan fås som tillval kan du använda dig av lokala leverantörer för högre snöbelastningar.

Mobil eller stationär
Efter önskemål kan kalvgården även fås som fast version som kan förankras i golvet.

Stormskyddssats
För skydd mot stormar rekommenderar vi att kalvgården förankras i golvet med stormskyddssatsen.

Regnslang
Regnslangen leder regnvattnet åt sidan.Tekniska uppgifter


Grundram 2,5 m x 5 m x 2,5 m
Takyta 6 m x 7,85 m

ÖVRIGA PRODUKTER INOM KALVSTALL