Välkommen till Gårdsby Iglu AB
 

ColoQuick


  • Råmjölk på 15 minuter - från djupfryst till drickfärdigt!
  • Enkelt
  • Snabbt
  • SkonsamtProduktinformation

Vid födseln har kalven inget immunförsvar. De livsviktiga antikropparna levereras till kalven först efter födseln, den första mjölken kalven dricker är den så kallade råmjölken. De stora immunoglobulin-molekylerna når blodcirkulationen genom gångar i mag-tarmkanalen som stängs strax efter födseln. Därför krävs optimal immunisering och att kalven matas snabbt, helst under de tre första timmarna efter födseln, för att få i sig så mycket råmjölk av högsta kvalitet som möjligt.

Nya vetenskapliga rön bekräftar att kalvar som intar fyra liter råmjölk direkt efter födseln kommer att vara friskare och producera mer mjölk när de växer upp till kor. Källa: Den professionella Animal Scientist 21 (2005), 420-425, Faber, SN et al. University of Arizona.

Det är fakta, men hur kan jag leva upp i praktiken, vilka krav är förknippade med min kalv?
ColoQuick gör det enkelt och praktiskt att ge din kalv råmjölk!

För att kunna ge dina kalvar möjlighet att uttrycka sin genetiska potential fullt ut redan från början är det absolut nödvändigt att högkvalitativ råmjölk görs tillgänglig för dem så snabbt som möjligt. "Råmjölk klar inom 15 minuter", är ordet!

ColoQuick är ditt val.

Med en kolostrometer fastställs kvaliten på råmjölken. Bara bra råmjölk kan stärka din kalvs immunförsvar mot bakterier som är specifika för miljön på gården. Använd tratten som hjälpmedel för god kvalitet på råmjölken i engångspåsarna. Dessa påsar har en mycket stor yta som ser till att råmjölken snabbt kan frysas och tinas utan bakterieväxt. När en kalv föds, ta en påse med råmjölk ur frysen och den är tinad inom högst 15 minuter (-18°C > 40°C / 0°F > 104°F) . Det tar inte mer än en kvart för att du ska kunna ge din kalv råmjölk av högsta kvalitet!Specifikationer


Ström 400 V, 16 A
Uppvärmningskapacitet 5 kW
Trattstorlek 4,2 liter
Vattenkokaren Rymmer 2 väskor samtidigt
Dimensioner, vattenkokaren L63 x B51 x H71 cm

ÖVRIGA PRODUKTER FÖR UTFODRING AV KALVMJÖLK