Välkommen till Gårdsby Iglu AB
 

Pen System


Produktinformation

Även om uppfödning i utomhusklimat är optimalt lämpade för kalven erbjuder även ett skyddat stall fördelar för din kalvuppfödning. I synnerhet med tanke på att det även där går att få ett godtagbart klimat för kalvarna tack vare moderna ventilations- och vindskyddssystem. Pen-systemet från USA har visat sig fungera i praktiken. Det bygger på ett enkelt instickssystem med enstaka boxar, s.k. pens). Beroende på stallets planritning kan pen-boxarna sättas ihop på olika sätt. Väggarna står då på golvet utan att vara fästa och det är enkelt och går snabbt att ta bort dem för rengöring. Kalvarna växer i boxarna tills det är nödvändigt med separat uppfödning. Senare kan pen-elementen tas bort så att kalvarna kalvarna föds upp i överskådliga grupper på samma plats.Flexibel layout

PenSystem är uppbyggt som en byggsats och kan monteras i olika varianter. Det kan inte vara mer flexibelt!

Olika boxstorlekar
Sidodelarna kan levereras i tre längder. Tack vare detta kan du skapa boxar med en yta på 1,6 m², 2,2 m² eller 2,5 m² och således anpassa dina pens exakt till dina kalvar och tiden för placering i PenSystem.

Enkel rengöring
Pen-elementen är mycket lätta och kan demonteras med ett handgrepp och de är lika enkla att montera igen. Detta gör att det är enkelt att transportera dem till tvättplatsen. Tack vare den släta ytan går det mycket bra att rengöra elementen.

Mindre överföring av sjukdomar
De stängda sidoväggarna (med kontaktfönster enligt EU-föreskrift) reducerar utbytet av bakterier mellan djuren och förhindrar således spridning av sjukdomar.

Bakväggen stängd eller öppen
Bakväggen kan utrustas med de normala pen-elementen och erbjuder således ett isolerande skydd av kalvarna som gärna lägger sig i det bakre området. För mer frisk luft i boxen rekommenderar vi den öppna AirMax som kan stängas med en platta.


Variabel front

För att det ska gå att utfordra effektivt eller också för att snabbt komma till kalven är PenFronts design av avgörande betydelse. PenSystem har många genomtänkta detaljer när det gäller detta.

PenFront med flexibel dörr
PenSystems nya dörr kan öppnas i fyra olika riktningar. Du kan välja om dörren ska öppnas åt vänster eller åt höger och om de öppnas inåt eller utåt. Tack vare detta har du maximal flexibilitet även när det ibland blir något trängre i kalvstallet. Dessutom har PenFront ett stort handtag som är lätt att öppna till och med på vintern med tjocka handskar på.

Mångfaldig utfodring
Utfodringen av kalvarna sker via två hinkhållare för vatten och kraftfoder och för utfodringen med mjölk kan du välja mellan nappflaskor och napphinkar. Något som är mycket praktiskt är att det är enkelt att klicka i och ur hinkarnas fästringar. På detta sätt sparar du plats vid transport av PenFronterna till tvättplatsen.

Den beprövade FlexyFront
Alternativt till PenFront kan även FlexyFront som visat sig vara bra i ensamhyddor användas. Den ger en bättre översikt in i PenBox och napphinkarna är placerade bredvid dörren vilket gör inlärningen enklare för kalvarna. Ytterligare en fördel med FlexyFront är den öppna designen som gör att ventilationen av boxen är avsevärt bättre.


Tillval och utrustning


Varianter

  • FlexyFront eller PenFront
  • Sidoväggar i längderna 135, 183 och 213 cm
  • Väggfästen för väggmontering när man avstår från bakväggen.
  • AirMax bakvägg


Tekniska uppgifter


Längd 183 cm (tillval även 135 cm eller 213 cm)
Bredd 122 cm
Höjd 114 cmÖVRIGA PRODUKTER INOM KALVSTALL