Välkommen till Gårdsby Iglu AB
 

Fodergrindar och TillbehörLåsbar fodergrind för 7 kalvar

Utfodringsgrinden är gjord för 7 kalvar. Den är konstruerad med en V-formad öppning för att kalven ska kunna gå säkert till och från utfodringsplatsen.

Med låsbara grindar reduceras kalvarnas möjlighet att suga på varandra efter utfodringen. Genom ett teleskopsystem kan utfodringsgrindarna anpassas mellan alla stolpavstånd.

I alla kalvstall – oavsett om det är utomhusstall som t ex Iglo-systemet eller en traditionell kalvstallsbyggnad eller ett ombyggt stall- måste det fi nnas ett väl genomtänkt utfodringssystem. När det är väl genomtänkt kan man spara många onödiga steg varje dag, och få kalvutfodringen mycket mer effektiv.

De tillgängliga möjligheterna är lika många som dina personliga önskningar om dina kalvars behov. Ditt beslut om du vill ha en H&L 100 Kalvamma eller en MjölkTaxi avgör vilken sorts utfodringsgrindar du behöver. Det som betyder något är att ta rätt beslut idag, för att undvika att bli begränsad i dina framtida möjligheter.

  • Säkerhet för kalvarna
  • Möjlighet för många ätplatsutformningar
  • Maximal arbetseffektivitet

Det här är viktiga faktorer när du tänker på kalvutfodring. Och som vanligt, du har massor av valmöjligheter. Vi kommer med glädje ge dig råd i de möjligheterna som fi nns, för att du ska veta exakt vad det handlar om och undvika felen som andra redan har gjort och djupt ångrar

Självlåsande utfodringsgrindar är inte lämpliga till kalvarna eftersom deras öron kan fastna mellan stängerna, och när de är stressade kan de snabbt försöka dra sig tillbaka. När de har låst sig fast kommer de inte loss och den negativa upplevelsen kan påverka kalvens foderintag. Så behöver det inte vara!

H&L Låsbara utfodringsgrindar är designade med en V-öppning vid varje utfodringsplats som tillåter kalven att säkert sätta in och dra ut huvudet. Det är omöjligt för dem att fastna ofrivilligt med huvudet.

Genom att låsa fast kalvarna i 30 minuter efter att de har fått sin mjölk, är de effektivt stoppade för att stjäla mjölk från varandra. Speciellt navelinfektioner går att undvika på så sätt.

En gallervägg mellan hinkarna i ringhållaren eller en krage som skyddar nappen, förhindrar kalvarna att stjäla mjölk från varandra. Det ger möjlighet till individuell mjölkutfodring, speciellt när kalvar i olika ålder går i samma grupp.

Alla stallbyggnader är olika, och den optimala lösningen är inte alltid möjlig. Men det är exakt det här som vi har tänkt på när vi har utvecklat våra utfodringsgrindar. Vilka behov du än har, kan H&L Utfodringsgrindar leva upp till dem. Se själv!
Teleskopiska fodergrindar
Hinkhållare och napphinkhållare

Ett avskiljande galler mellan hinkarna, eller en trattliknande ring för napphinkarna, förhindrar kalvarna att stjäla mjölk från varnadra. På så sätt kan kalvar i olika ålder hållas i samma grupp utan några problem.

När utfodringen är klar hissar man enkelt upp hinkhållarna.Rostfria tippbara utfodringstråg

Det rostfria tråget är lätt att arbeta med. Vält den enkelt framåt för att tömma ut foderrester. Det släta materialet gör den också enkel att rengöra.

Tråget levereras i en längd, 2 meter, vilket ger plats till maximalt sju utfodringsplatser.Utfodringsfront

Genom att kombinera en Kraftfoderbehållare och två Fullfodertråg får du en Foderfront. Fullfodertråget är två meter långt och gjord i rostfritt stål. Den medföljande nackbågen är vinklad så att även större kalvar får rätt ätposition.

För kraftfoder erbjuder vi en rostfri behållare med en kapacitet på ungefär 50 liter. Den är med sin L-fot lätt att montera på betong och garanterar fräscht kraftfoder när som helst.Höhäck

Höhäcken är designad speciellt för kalvar. Krokarna gör det möjligt att haka på höhäcken på befintliga grindar, eller att montera på en slät vägg.

Höhäcken är 1,5 meter och rymmer ungefär 350 liter.